Moeder geeft borstvoeding aan baby

De beste voeding voor je baby

Borstvoeding is perfect samengesteld voor jouw baby en voorziet hem of haar van alle benodigde bouwstoffen. De samenstelling verandert naarmate je baby ouder wordt en is daarom het beste wat je kan bieden.

Wij ondersteunen je hier graag bij!

Aandacht voor borstvoeding

Al onze kraamverzorgsters volgen regelmatig scholing om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. We werken volgens de richtlijnen die zijn vastgesteld door de WHO. Uit onze evaluaties blijkt dat 95% van onze kraamvrouw slaagt in het geven van borstvoeding!

Voordelen borstvoeding

Voordelen borstvoeding voor de baby

  • Bescherming tegen infecties en ziekten
  • De juiste voedingsstoffen voor de baby in de juiste hoeveelheid
  • Hechtere band tussen moeder en baby (aanmaak knuffelhormoon Oxytocine)

Voordelen borstvoeding voor mama

  • Minder kans op suikerziekte, reuma en een hoge bloeddruk
  • Minder kans op borst, eierstok en baarmoederkanker voor de menopauze en minder kans op osteoporose

Kijk voor meer informatie over borstvoeding bij de zorgwijzer.

Borstvoeding na je kraamtijd

Na je kraamperiode kun je je voor vragen over borstvoeding aansluiten bij verschillende Facebook-groepen en borstvoeding- en mammacafe’s in de regio.

Je kan ook terecht bij La Leche League voor de tips en adviezen. Dit is een organisatie met moeders die zelf langdurig borstvoeding hebben gegeven en een intensieve training hebben gevold. De adviezen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de WHO.

Lactatiekundige

Borstvoeding geven moet prettig zijn voor moeder en kind, helaas is dit niet altijd het geval. het kan zijn dat de melkproductie niet goed op gang komt of dat je pijnlijke borsten hebt. Onze kraamverzorgende houdt goed in de gaten hoe de voeding verloopt en noteert alles in je kraamdossier. Indien nodig kunnen we een lactatiekundige inschakelen waar wij nauw mee samenwerken, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden in de (aanvullende) verzekering (een deel van de kosten) van het consult van een lactatiekundige. Vraag dit na bij je zorgverzekering of kijk op lactatiekundige.nl voor een vergoedingscheck.

Borstkolf huren

Er zijn verschillende redenen om een borstkolf te gebruiken, voor sommige is het gemak voor andere om melkproductie om gang te brengen. Wat de reden ook mag zijn, kolven kan een praktische en simpele oplossing zijn.

Het is mogelijk om bij ons de professionele borstkolf Medela of Carum van Ardo te huren. Tijdens de intake leggen we de mogelijkheden uit. De kolf is af te halen bij ons op kantoor of kan meegenomen worden door de kraamverzorgende.